Projekti

Projekti i suradnje koje Udruga organizira ili aktivno u njima djeluje:

Pomažem ti pri učenju

Projekt u kojem osiguravamo stručnu pomoć učenicima u svladavanju školskog gradiva. Pomoć i podršku učenicima pružaju stručne osobe, profesori/profesorice i učitelji/učiteljice. Od velike je važnosti da učenici mogu pitati za savjet i pomoć u školskim obavezama. Projekt je odlično prihvaćen od strane učenika i roditelja.

Bazen za sve

Projekt "Bazen za sve" je započeo u 2017. godini. Uvidjevši kolike su razlike u mogućnostima koje imaju učenici, mladi i učenici s teškoćama u gradovima, naspram svojih vršnjaka u selu, odlučili smo pokrenuti projekt u kojem će učenici, mladi i učenici s teškoćama sa područja Općine Feričanci moći ići na bazen, učiti plivati i socijalizirati se. Projekt je bio odlično prihvaćen od strane djece i roditelja. Također, Osječko-baranjska županija je prepoznala vrijednost i kvalitetu projekta. Zašto je projekt "Bazen za sve" dobar projekt? Zato što uključuje učenike, mlade, ali i skupinu koja je i dalje marginalizirana u društvu, učenike s teškoćama. Kroz projekt se omogućava smanjenje jaza između sela i grada na način da i mlađi uzrast ima prigodu koristiti bazen kao i vršnjaci u gradskim sredinama. Učenici se na bazenu druže i započinju prve korake u učenju plivanja, a najvažniji korak je osloboditi se straha od vode kojeg mnoga djeca imaju.

Kreativne radionice

Naše prvo okupljanje je bilo kada smo pokrenuli radionicu "Učenje u slobodno vrijeme" još 2015. godine. Od tada do danas, kreativne radionice se provode kontinuirano svake godine, a prilagođene su potrebama djece i učenika. Udruga osigurava dovoljno materijala, ali i informatičke opreme za izvođenje radionice od najmlađe, pa do naše najstarije skupine.

Sportske grupe

Bavljenje sportom od velike je važnosti za djecu i učenike, stoga smo pokrenuli projket "Sportske grupe" u kojima je učenicima omogućen dolazak na sportske aktivnosti u dvoranu OŠ Vladimira Nazora u Feričancima. Sportske grupe se odvijaju u nekoliko kategorija: učenici, djevojke i mladi.

Organizacija božićnog i uskrsnog koncerta

Božićni koncert je već godinama tradicionalan, a darivanje djece i dolazak Djeda Božićnjaka je najvažniji dio koncerta. Kao za Božić i za Uskrs organiziramo Uskrsni koncert u suradnji sa HKD "Manuel" Feričanci, a dolazak Uskršnjeg zeca je centralni događaj. Radost djece nakon dolaska Djeda Božićnjaka i Zeca je neopisiva. Izvođači na koncertima dolaze iz susjednih gradova i općina i rado se odazivaju našem pozivu.

Informatika za sve

Projekt smo započeli 2018. godine s ciljem da nabavimo 10 novih računala za poboljšanje informatičke pismenosti djece, učenika, mladih i učenika s teškoćama. Projekt nastavljamo i u narednom periodu.

Rođendaonica

Projekt rpđendaonice smo pokrenuli 2017. Godini i uspješno ga provodimo i dalje. Omogućili smo djeci i roditeljima besplatnu proslavu rođendana u Udruzi, a prostoriju za proslavu redovito upotpunjujemo novim rekvizitima za proslavu rođendana. Prostor je prilagođen i ispunjen za rekvizitima za proslavu. Također, roditeljima smo omogućili i njihov prostor za druženje. Projekt je odlično prihvaćen od djece i roditelja.

Sakupljajmo zajedno

Projekt "Sakupljajmo zajedno " započeo je u 9. mjesecu 2017. godine. Količina starog papira i kartona koja završi u okolišu ili koju ljudi pale je i dalje velika. Udruga je u 2017. godini pokrenula projekt "Sakupljajmo zajedno" u kojem zajedno sa mještanima prikuplja stari papir i karton i odlaže u 2 kontejnera. Udruga je potpisala ugovor sa ovlaštenom tvrtkom za odvoz papira i za tu namjenu je dobila na korištenje veliki kontejner koji se prazni nakon što se skupi dovoljan broj starog papira i kartona. Osim toga kontejnera, važnost projekta je prepoznalo i poduzeće Gradatin koje nam je doniralo jedan plastični kontejner za odlaganje starog papira i kartona. Stari papir i karton se kontinuirano prikuplja, a za veće količine papira, Udruga odlazi u poduzeća ili domaćinstva sa mobilnom jedinicom (autoprikolica za čiju kupnju smo prikupili novac od starog papira i dio sredstava je donirala i Osječko-baranjska županija) i odvozi stari papir i karton.

Volontiranje

Temelj aktivnosti u Udruzi je volontiranje u zajednici. Udruga okuplja velik broj volontera, pogotovo mlađe uzraste. Volonteri volontiraju u različitim aktivnostima i događajima koje Udruga organizira. Ponosni smo na osvajanje Volonterske nagrade 2017. godine i 2020. godine.

Organizacija turnira

Udruga organizira i turnire na PlayStation igraćim konzolama za učenike i mlade, kao i turnir u odbojci na pijesku i boćanju. Turniri su posjećeni i sa godinama su prerasli u tradicionalne. Turnir u odbojci pohodi i veći broj mještana koji sudjeluju u igrama, ali i druženju.

Suradnja s lokalnom zajednicom i udrugama

Udruga ima odličnu suradnju sa Općinom Feričanci, kao i sa ostalim Udrugama u Općini Feričanci. Osim Feričanaca, ističemo suradnju sa Crvenim križem iz Našica, Udrugom "Jaglac" iz Orahovice i Općom županijskom bolnicom iz Našica. Imamo i suradnjom sa Osnovnom školom Vladimira Nazora u Feričancima, Osnovnom školom kralja Tomislava iz Našica i osnovnom školom Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca.

Radionice za učenike i mlade s teškoćama

Provodimo radionice sa učenicima i mladima s teškoćama u skladu sa mogućnostima i interesima učenika i mladih s teškoćama.

Udruga Prijateljstvo

Udruga organizira kvalitetno provođenje slobodnog vremena za učenike, mlade i učenike s teškoćama, organizira pomoć u svladavanju gradiva za učenike i mlade, na usluzi je mještanima i radi na uključivanju učenika s teškoćama u zajednicu.

Društvene mreže
Kontakt

Created with ❤️ by Levels

Politika kolačića