O udruzi

Općenito

Osnivačka skupština je održana 8.5.2016., a nakon dobivanja svih dozvola za djelovanje, Udruga je i službeno započela s radom.

Upravni odbor Udruge čine: predsjednik Udruge, gospodin Alen Dado, dopredsjednica, gospođa Sanela Perković, tajnica Udruge gospođa Ksenija Knežević, članovi Upravnog odbora: gospodin Zoran Vida i gospodin Mario Firšt i likvidatorica gospođa Amalija Liović.

Udruga djeluje u kategorijama: djeca i predškolski uzrast, učenici osnovne škole, učenici srednje škole, učenici i mladi s teškoćama i mladi.

Cilj Udruge

Cilj Udruge je da organiziranim radom širi i unaprjeđuje rad Udruge, prikuplja nove članove, doprinosi razvijanju humanih odnosa među ljudima, davanje potpore obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama, te izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje. Zatim: inkluzija učenika sa teškoćama, pomoć učenicima u svladavanju gradiva, okupljanje građana, osobito mladeži; promicanje interesa i aktivnosti mladih; povećanje utjecaja mladih na rad lokalnih tijela, razvoj i promicanje sportskih aktivnosti ; promoviranje tolerancije i nenasilja; sudjelovanje u sportskim natjecanjima ; poticanje kreativnosti djece i mladih; širenje volonterstva i solidarnosti među mladima;bolja socijalizacija učenika i mladih, poticanje komunikacije među mladima;promicanje svijesti o razvoju civilnog društva; promoviranje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova; promicanje svijesti o razvoju informacijskog društva; podizanje ekološke svijesti;promicanje ideje očuvanja prirode i zaštite okoliša kao temeljnih vrijednosti društva; poticanje racionalnog korištenja prirode i njenih dobara;promicanje kulture zdravog življenja; očuvanje zaštićenih biljaka i životinja; primjenjivanje odrednica održivog razvoja.

Nagrade i priznanja

Udruga “Prijateljstvo” – Feričanci dobitnica je:

 • Volonterske nagrade 2017. godine u kategoriji najbolji primjer najbolje prakse uključivanja volontera. Nagradu je Udruga dobila od Volonterskog centra Osijek 5.12.2017. godine
 • Volonterskog priznanja 2018. godine u kategoriji najbolji primjer najbolje prakse uključivanja volontera od Volonterskog centra Osijek
 • Volonterskog priznanja 2019. godine u kategoriji najbolji primjer najbolje prakse uključivanja volontera od Volonterskog centra Osijek
 • Volonterske nagrade 2020. godine u kategoriji najbolji primjer najbolje prakse uključivanja volontera. Nagradu je Udruga dobila od Volonterskog centra Osijek 3.12.2020. 
 • Zahvalnice za podizanje svijesti o volontiranju i pomaganju zajednici koju je Udruzi dodijelilo Općinsko vijeće Općine Feričanci, 7.6.2019.

Postanite donator

Da bi Udruga uspjela ostvariti sve svoje ciljeve i poboljšati uvjete za rad sa djecom i mladima, važnu ulogu igraju i donacije fizičkih i pravnih osoba. Donirati možete iznos prema svojoj želji i mogućnostima. Svojom donacijom pomažete Udruzi u financiranju:

 • kreativnih radionica i igraonica za djecu, učenike, mlade i učenike s teškoćama
 • pomoć u učenju za učenike osnovne i srednje škole
 • organizacija izbor najbolje maske Općine Feričanci
 • darivanje povodom blagdana Svetog Nikole, Božića i Uskrsa
 • projekt “Bazen za sve”
 • organizaciju tradicionalne feričanačke biciklijade
 • poboljšanje informatičke opreme koju koristi preko 800 djece u Udruzi
 • odlazaka na putovanja i kampiranja
 • organizaciju susreta mladih
 • organizaciju turnira za učenike i mlade

Stručni suradnici

Matea Bošnjaković

mag. educ. phys. et inf.

Magistra edukacije fizike i informatike

Ana Doljanin

mag. educ. philol. croat.

Magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti

Stjepan Ostroški

mag. cin.

Magistar kineziologije

Jelena Kapraljević

mag. cin.

Magistra kineziologije

Mario Gajski

mag. cin.

Magistar kineziologije

Nikolina Pavlović

mag. educ. math. et inf.

Magistra edukacije matematike i informatike

Ivan Kruljac

mag. educ. hist. , mag. philol. angl.

Magistar edukacije povijesti i magistar engleskog jezika, prevoditeljski smjer

Ana Derner

univ. bacc. math.

Sveučilišna prvostupnica matematike

Alen Dado

mag. prim. educ.

Magistar primarnog obrazovanja

Valentina Stanković Dervić

bacc. paed.

Stručna prvostupnica predškolskog odgoja (odgojiteljica)

Đurđica Ivanović

prof.

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti

Martina Ocelić

mag. educ. phys. et inf.

Magistra edukacije fizike i informatike

Udruga Prijateljstvo

Udruga organizira kvalitetno provođenje slobodnog vremena za učenike, mlade i učenike s teškoćama, organizira pomoć u svladavanju gradiva za učenike i mlade, na usluzi je mještanima i radi na uključivanju učenika s teškoćama u zajednicu.

Društvene mreže
Kontakt

Created with ❤️ by Levels

Politika kolačića